Thursday, 24 November 2011

cerita kadang-kadang ..


kadang kadang kalauu baik sangat pun susah ek .
kadang kadang kalau jahat sangat lagi susah kan .
kadang kadang percaya sangat pun susah,
kadang kadang kalau bising pun susah,
kadang kadang kalau diam sangat lagi susah susah,
kadang kadang kalau x tunaikan janji lagi lah susah
sudah sudah lah ape yang sudah

  hebat-dyla lee

,

Monday, 14 November 2011

High up down to the sky .



Every post are fulled with emotional. It's actually about A friend.

A friend that I always loved. But never mind. This is the last one.
Perhaps, I shall story more about my self, what's going on and everything.
So. Been hold for awhile. Sorray. These is the last.


Nevermind. Up to yourself.
You're big already, & have a brain of course.
You can think wisely I think. Yes, you can.
So. long. Fare. Well.
Conclusion:
There's always something inside myself. I can't figure it out.
Idontknow what's going on but Okay
No mood at all.
Do I have a problem? A big NO. 

Hebat, Dyla .

Wednesday, 1 June 2011

never give up :)





thanxs you lover 
just a like appreciate it to much 
i'dont want to a blame even put it a blame.
And even it's insist of it 
i do wanna curse on something but nevermind
better keep my mouth shut .
i wanna be FLY !! FLY away from everyone 
RUN away .. and get a better LIFE ~

I WILL NEED STRENGTHS
=___________=



uwrgh ...




peace upon u. OKAY !so im busy lately .i dont know what i did before .so release everything .done bout it . :)
ok so im at colegge now ..SEGAMAT TOWN ? humm sangat membosankan .. 2 week more aku dekat sini ..
tp rase mcm 2 tahun lagi ..after nie PRATICAL ? OMG !!!!!!!!
so im started 3rd sem 13.jun nie .pratcial at firm architech ..(Y architech )
semester 3 are coming hope it will be a good, no more trouble ..haha gado gn BOS bule ?and what do as you all know,enjoy everything,every moment here with your heart ..

this week FINAL exam ..
wish good luck to me ya ? hehe ...
god luck dila ..
i wat 4 flat !! haha .. amin :)

gool luck to all my frens, clasmate ,.do the bets 4 second sem final ni ..





Chill out

seriously rase macam xnak balik segamat balik ..SUMPAH x nak! kenape dila ? ntah lah wey ..
i want a freedom ..plz hm okeys ., so today chill out dgn si minah KEPO nie ekin ..okey cut it out ..makan2 dekat benafe ,,then balik pusing dekat DANGA .turun skejap tgk funfair yang ade kat situ .macam seronok tapi dalam poket NO MONEY ,,so ape buleh buat .. turun da jalan tengok orang :)
sempat ambik gmbr sikit .. hehe
ok take a look .


ok thats ALL ..
no idea !

Thursday, 5 May 2011

kolej BFF

5/5/2011
bad day today?
erm ..lebeh kurang ,,,
pagi2 pergi kelas 10 a.m..
quis math 1 jam then balik ..
before balik makan with amer ..

amir? sape tu amer?amir is my partner in class ..
he so nsem ? nk tgk ? ni lah die ..
jeng-jeng ..


jejake idaman malaya..
si jimbek stilletto ..
yang x pernah jemu dengar rintihan,keluhan,gosip bersame .
kutuk mengutuk bersame ..hahaha ..
thxns amer sebab layan KARENAH ku ..  :)
amer my BFF now ..
satu kelas,duduk sebelah semue subject,
satu kepale yang penting ..I LIKE !!
wa bange lah tu ..
die lah yang sekarang sudi mendengar semue cerite aku ..
everyday n second .cewah ..
x dalam kelas ,luar kelas ..
x luar kelas ..dalam fon !!
mesti kaw bosan kan mer?
aq penah tnye ..tp kaw kate X !!
aq kan BESFREINS KAW <kaw kate >..!!
wa bange nye mase tu mer .. hahahahahahhahah (menganjing kaw )
buweeeek ...

x de keje carik keje layan si jimbek selit nie ..
snap gmbr by fon aje .!!
amir kate ,kite x de ~ 
orang ade ..
hahahaha

jeng-jeng




xoxoxoxoxoxox
                                                                        heheh ..
amir abdullah ..
thnxs ya ..
everyday u give me support n advice ..
thanxs so much .
i appreciate that
freinds 4 ever ..

DILA ! U xde kawan perempuan ke?
hey ade lah ..
ni lagi sorang .name die lin ..

tarang !!!


ni LIN ..full name harlina ramly .
name bapak die dengan bapak saye same .
die bnyk jugak persamaan dengan aku .
name mak pun same .
rahsie,x buleh bg tahu ..wekk ..
:)

tido sebelah die everyday ..1 kolej but lain course..
if lain course pon xde halangan untuk aku story mory,bergosip dengan die .
die banyak ajar aku untuk jadi lebih matang ,,,
thnxs awak ..
saye sayang awak ..
die pon mcam amer ,ari2 dengar aku potpet2 .
kadang2 tengok die macam bosan jugak ..
untuk tidak aku menangis depan die ..
die x cakp lah die bosan gan aku ..
kalo die cakap memang aku melalak-lalak depan die da
die pon da bosan tengok air mate aku ni ..
heheheh   





thnxs freinds ..
I LOVE U SO MUCH .
thnxs coz behind me everyday .
:)




anything, everything
we'll stick together like a glue. 

even if we're broke 
we'll live well
happier than ever
people will get jealous of us 
trust me 
this is going to be better 

we've been through a lot
i just know 
that we're gonna get through this 

FIGHT! 
Cerita tentang cinta pulak..
seronok tau cerita pasal cinta2 ni..
tapi bila tengah kecewa mula la..
"kenapa la ada cinta.."
terlupa pulak nikmat cinta yang pernah kita rasa..
sepatutnye kita kata..
"syukur la..sekurang-kurangnye aku pernah merasai betapa indahnya cinta..




Wednesday, 4 May 2011

happy bufday to me :)




tue?tue?tue? ...
eee !! mane ade ..
hehe ..
HAPPY BEDAY DILA ..

thnxs to my family sebab celebrate my beday ..
thnxs to kakak ku sayang coz belanje macam2 ..

gambar2 .. nantie saye update ok !!
xde dlam, fon lah ..

hope da 19 nie ..
yg dulu2 x jadi balik ..
PAST IS PAST ..
open a new book ..
 :)

Monday, 25 April 2011

simple ke ?

Ada orang kata Life is Simple. 


Tapi bagi aku Life tak la se 'simple' mana. Sebab dalam life, kita banyak bertembung dengan obstacle. Obstacle atau halangan hidup, benda yang menjadi lumrah antara manusia dengan duniawi. Betul kan.

Life tak se'simple mana. Sebab peristiwa Rasulullah SAW bertemu dengan Allah SWT, perkara paling jelas adalah solat daripada 50 waktu dikurangkan kepada 5 waktu. Apakah yang dikatakan simple dalam hal ini jikalau yang 5 itu pun manusia tak menjadikan sebahagian simple of life? Bagaimanakah dengan penghijrahan baginda dari Makkah ke Madinah pun bukan sesuatu yang simple. 

"Mengingati jasa orang lain, merupakan satu ubat untuk memahami diri sendiri dengan lebih baik" 

Thursday, 21 April 2011

TRUST
without trust . THERE'S NOTHING.
if you get it from someone that you love please appreciate it.
dont ever you blow it.
if not.you'll regretted it one day 

blurr :)

i dont want to let it go ..evens it so despiteful in the hearts with lots of anger but still lock it down and still hm I am to speechless.Hey its not good tho to give away this thing without no reason .Is it good for u ? too good enough begitu ?or somehow is it because of me,because of myself ?Damn you ..you dont have any reason.you dont say anything like zero none nonthing .. OK i am carzy now ..taking with my self,thinking in instead with the brain .you are just nothing ..

sleep walking ..COME ON DYLA .!
I just blurr when i woke up this evening
hehe ..

dyla-dyla ape lah kaw nie :)

...

rase macam nak LETOP kan kepale sekarang,letopkan telinge  ..
rase macam nak putus ase ...


god ! help me plz ..

ok masok tido sekarang ..

rindu yang semalam ..

:(

Tuesday, 12 April 2011

fun with EKIN biol :)

petang2 kol aq ..
DILA2 kua jum kite g meroyan ..
sekali bawak aku g KEBUN BUNGE JB !

 haha .. orang ramai sebok JOGGING ..
aku gn die macam org nak g DATING !! haha ..

mali pon ade ..



START begambar .. haha ..malu2 ..ni lah hasil tangan ekin !!






ha nie lah EKIN !

SI KEPO .. 
nk upload ag .
internet sangat lah lembap ..
nk tgk lagi .tgk dekat FB SAYE OK 

;)

Wednesday, 6 April 2011

kerja rumah :(

today SAYA CUCI CARPET !!
adoi ... sangat PENAT !!!
U KNOW PENAT ?

xtvt sminggu di rumah ..

-mencuci BAJU
-memasak
-mengemas bilik
-menyapu sampah

BIBIK tidak bergaji ..
hehehe ...  BAIK kan aku ?

ASSIGMENT  xsiap2 ag ..
adui malas2  :(

tido dulu ..
bye-bye ..

6.4.2011
12.34 a.m

Sunday, 3 April 2011

APRIL OO APRIL

    

  April dtg lagi ..
suke sangat bulan APRIL ..
haha ..
nak taw nape ?
befday aku lah !!
30.4.1992 

haha..
19 ? da tue sey ...
kn best kalo bleh patah balik ke 9 tahun ..
mase tu beday party aku sangt meriah ..
parents memang akan celebrate stiap tahun ..

ni da tue bangke xde nye ,,
tapi my sis mesti akn celebret if kecik2 ..
hehe ..
ape yang ko nak beday kali nie ?

ha??????

um ..
pelbagai 2 ..
hahaha ..
MACAM2 LAH ...

my bestie,BF !!
SAYE NAK MACAM2 OK ..
YANG BEST2 ..
HAHAHAHA ...

PADAN MUKE ..!! xbagi kite putus ..
heheh  ,,
main2 lah awak ..




proud of u sis ..

proud of u my beloved sis
congrate u are the winner pencarian GADIS JOHOR !
wa GADIS JOHOR sey skang ...

                                                        













sorry sis x dapt join malam nie ..
xpelah ..i sokong u dari juah k ..
SIAN akak ..mama pon x dapt join ..
ade masalh xsehat kan ..
xpelah ..
our kemenangan da buat SATU FAMILY HAPPY ..
CONGRATULATION SIS ..
I LOVE YOU ..






                              

Monday, 28 March 2011

macam2 hal :(

argh ..
DAPO tu rosak .
xpasal2 kene ganti ..
erm xpelah ..
nak wat cmne ..BENDE nak jadi kan .

MAMA ....dyla nak balik !!!

 MAMA ..dila x larat da .
macam2 jadi minggu nie ..
SEDIH NYE ...
xde org paham dila selain mama ..
imy MAMA ..

im feel crying NOW !!!!
Manusia beku.
Macam aku.
Bukan kamu.
Kita bukan satu.
Kau dan aku tidak pernah sama dan kita mungkin pernah setuju.
Aku macam batu.
Barangkali sedingin salju.
Kau tidak begitu.
Kau, kau, kau dan sesiapa sahaja yang mahu mengaku.
Manusia macam aku tidak sama macam kamu.
Langsung tidak sama sekalipun hujung kuku.



Gambar : Adakah kita sanggup membiarkan diri sentiasa dikawal dalam membuat keputusan sendiri tentang hidup kita? Adakah kita perlu dikawal agar kita tidak lalai dan alpa? Itu tanggungjawab kita sendiri lepas mengenal siapa diri kita dan kebolehan kita.




Lebih banyak kau berikan sesuatu kepada orang, lebih banyak yang bakal kembali kepada kamu. Lebih banyak kamu tolong orang, lebih ramai yang akan sanggup menolong kamu - terjemahan daripada Brian Tracy.

nak ni ! HOPE SO

ade sape2 nak bg x ?


suke nye ..


NAK !!


NAK JUGAK !!!


YOU I NAK NIE .. :(


ELMO ! AWK CUTE SANGAT MACAM SAYE !!
I LOVE U 

SAPE BAGI ..
SAYE JANJI SAYE SAYANG DIE MORE THAN MORE .
HE~


Saturday, 5 March 2011

ya ,,BETOL ! x de oraang yang PERFECT dalam dunie nie ! so PLEASE jangn nak perasan diri tu perfect k 
xsuke,x suke ...STOP !emosi lak ..hehehe ..saje jek actly ..petang2 dekat HOSPITAL nie ,rase macam bosan pulak ..erm .09,siapkan ASSIGMENT yang xtaw bile nak siap ! pade ts x siap2 ..
wahai cik ASSIGMENT bile lah awak nak siap ....
ish PELIK !!!! grrr ...hehehe .. 

aku tengok jek mama ..kesian nye ..
erm ..da,da x nak nanges ! t comot muke i nok .. :)

susah jugak kan kite nak dapat sesuatu yang kite nak tu ...
tp aku tengok orang lain ,SENANG AJE ..
mayb die kaye kan ?
ah2 KAYE ..
aq x ! aq biase ,sederhane aje ...

dila nak ape dila ?

YAALAH ...xde pon orng tnye cm tu ?
ok tnye sndrik ..
hahaha ..

NAK ape?

sinie2 ,dila bisik ..

hahahahahhahahaa

MACAM2 lah NAK !
kang cakap teros meninggal kang ..
aq yang susah .. 
week ..

ok sudah ..
malas nak bebel ag ..
muahxs ..






DYLA LEE
6.23 P.M
5.3.2011



FIKIR GUNA OTAK NILAI GUNA HATI 
PIJAK GUNA KAKI 

Saturday, 26 February 2011

HAPPY BEDAY MAMA !!

jantung macam nak meletop bile tengok mama .
sedihye ,,,
xpelah ...
nk wat camne kan?
da sakit ..
dila doakan mama sehat k ..

26.2.2011..
beday mama today ..
wa ~
happy beday mama ..
smoge dipnjgkan umo n murah rezeki k ..
n i hope U GET WELL SOON ....
olweys pray of u ...




SECRET RECIPE ..
wa .sedapnye KEK MAMA ..


MAMA ..MAMA JANGAN NANGE AG EH ..
t dila pon nmges jugak ..
ni nak taip pon nak nges da ..
:(
dila sayang mama sangt ...
rindu mama macam dulu ..
:(




HAPPY BEDAY MAMA ...DILA,AKAK SAYANG MAMA SANGAT 2 ..
HOPE MAMA CEPAT SEMBUH K ..,DIPANJANGKAN UMO N MURAH REZEKI ..
ILY SO MUCH MOM ..MUAHH  :)